Gmina Chojnice

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE WYŁĄCZNOŚCI OBSŁUGI STREFY W ZAKRESIE HANDLU I GASTRONOMII PODCZAS IMPREZY – Obchody 86 Rocznicy Szarży Ułańskiej Pod Krojantami w dniu 07.09.2025 roku

ZAPYTANIE OFERTOWE DOTYCZĄCE WYŁĄCZNOŚCI OBSŁUGI STREFY W ZAKRESIE 
HANDLU I GASTRONOMII PODCZAS IMPREZY – 

Obchody 86 Rocznicy Szarży Ułańskiej Pod Krojantami w dniu 07.09.2025 roku

 

I. Dane Zamawiającego:

Fundacja „Szarża Pod Krojantami”

ul. 18 Pułku Ułanów Pomorskich 7

89-620 Krojanty

telefon: 52 880 13 23

osoba do kontaktu: Monika Misztal 

email: zk@gminachojnice.com.pl

  Zamawiający zaprasza do złożenia oferty na wyłączność w zakresie handlu i gastronomii podczas imprezy Obchody 86 Rocznicy Szarży Ułańskiej Pod Krojantami w dniu 07.09.2025 roku (zwanej w dalszej części zapytania- Impreza). 

 

II. Opis przedmiotu zamówienia: 

Wyłączność w zakresie obsługi handlu i gastronomii, zgodnie z poniższymi wytycznymi, obejmującą tylko asortyment wymieniony poniżej. Zapewnienie handlu i obsługi gastronomicznej Imprezy odbywającej się w dniu 07 września 2025 roku na terenie zewnętrznym w Krojantach w godzinach od 8:00 do 18:00. 

W ramach obsługi gastronomicznej oferent zobowiązuje się do dystrybucji niżej określonych produktów w czasie trwania imprezy (ceny sprzedawanych produktów i usług oferent ustala na własną odpowiedzialność i ryzyko), w tym m.in.:

- sprzedaż w naczyniach jednorazowych dań z grilla typu: kiełbasa, szaszłyk, karkówka, kurczak;

- sprzedaż piwa w kubkach jednorazowych – po uprzednim uzyskaniu jednorazowego zezwolenia na sprzedaż alkoholu (min. 2 rollbary podwójne).

Przedmiotem zapytania ofertowego jest strefa handlu i gastronomii. 

 

III. Warunki udziału Wykonawców w postępowaniu:

O świadczenie usługi mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 

- złożą ofertę zgodną z zakresem zamówienia oraz terminem jej złożenia;

 - posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności, oraz wiedzę 
i doświadczenie w tego typu usługach, dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 

- znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 

 

IV. Obowiązki oferenta:

Wykonawca (Oferent): 

- zobowiązuje się do sprzedaży usług na wysokim poziomie tzn. zgodnie z zasadami w tym zakresie obowiązującymi (dotyczy to w szczególności kultury osobistej obsługi);

 - złożenie oferty przez Oferenta jest równoznaczne z oświadczeniem o posiadaniu aktualnego pozwolenia na działalność gospodarczą, a także niezbędnej wiedzy, doświadczenia, potencjału technicznego oraz odpowiedniego personelu, który umożliwi prawidłowe wykonanie zadań      z zakresu gastronomii podczas Imprezy przedstawionych powyżej; 

- zobowiązuje się do obsługi miejsc gastronomicznych, handlowych w godzinach trwania imprezy;

- dostarczony przez Oferenta sprzęt musi być sprawny technicznie i estetyczny;

  -zobowiązany jest do wyposażenia swoich stoisk w zakresie przepisów przeciwpożarowych (wyposażenie w gaśnice);

 - zobowiązany jest realizować przedmiot zapytania ofertowego, zgodnie z wymogami sanitarno-epidemiologicznymi; 

  - zobowiązany jest do uiszczenia opłaty za najem powierzchni;

  - zabrania się poddzierżawiania nieruchomości lub użyczania osobom trzecim.

 

V. Obowiązki Organizatora Imprezy:

Organizator zobowiązany jest do: 

- oświadczenia, iż posiada wyłączne prawo do organizacji i przeprowadzenia Imprezy oraz prawo do dysponowania terenem, na którym odbywa się Impreza;

 - zapewnienia w trakcie trwania imprezy realizacji przewidzianego programu;

- zapewnienia dostępu do WC typu toy-toy;

 - oświadczenia, iż nie ponosi odpowiedzialności za szkody w mieniu Oferenta oraz osób, którymi Oferent się posługuje przy wykonaniu umowy zawartej z Organizatorem wyrządzone przez: uczestników imprezy, służby ratownicze, przez siły natury;

 - poinformowania, iż nie ponosi odpowiedzialności za odwołanie imprezy z przyczyn od 
niego niezależnych (klęski żywiołowe, żałoba narodowa)

 

VI. Sposób przygotowania oferty:

1.      Ofertę cenową należy złożyć na formularzu oferty stanowiącej załącznik nr 1, zawierającą proponowaną wysokość wpłaty brutto w złotych – za wyłączność obsługi w zakresie handlu i gastronomii Imprezy.

2.      Ustalono cenę minimalną na poziomie: 20 000 - zł 

Oferty z niższą ceną nie będą brane pod uwagę.

3.      Oferty pisemne w zaklejonych kopertach z napisem „GASTRONOMIA SZARŻA POD KROJANTAMI" należy złożyć w siedzibie Urzędu Gminy w Chojnicach w biurze podawczym do dnia 11.07.2025 r. do godziny 14:00, lub przesłać na adres UG 
w Chojnicach tj. ul.31 Stycznia 56a, 89-600 Chojnice. Decyduje data wpływu do Urzędu Gminy.

4.      Wartość cenowa za wyłączność w zakresie handlu i gastronomii oferty nie podlega zmianie po złożeniu oferty.

5.      Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

 

VII. Informacja o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów:

Osobą uprawnioną do bezpośredniego kontaktowania się z Wykonawcami ze strony Zamawiającego jest: Monika Misztal tel. 52 880 13 23

 

VIII. Kryteria oceny ofert:

Za ofertę najkorzystniejszą zostanie uznana oferta, zawierająca najwyższą kwotę brutto oferowaną za wyłączność w zakresie gastronomii, opisaną w pkt II niniejszego zapytania podczas Imprezy.

 

IX. Wynik postępowania:

O wyborze oferty zamawiający powiadomi Wykonawców do dnia 15 lipca 2025 r. drogą mailową na podstawie sporządzonego protokołu z postępowania.

 

X. Fundacja Szarża Pod Krojantami zastrzega sobie prawo zmiany zapytania i warunków, 
a także odwołania zapytania w każdym czasie bez podania przyczyny oraz zamknięcia postępowania bez wybrania którejkolwiek z ofert.

 

XI. Lista załączników;

1.      Załącznik nr 1 - oferta cenowa

 

 

 

 

 

Pliki do pobrania:

Oferta cenowa
Format: docx, 15.16 kB
powrót do kategorii
Poprzedni Następny

Pozostałe
aktualności